Početna aktuelnosti Prvomajski uranak OO SDP-a Živinice

Prvomajski uranak OO SDP-a Živinice

908
0
Podijeli

I ove godine,kao i u svih godina prije,Općinski odbor Socijaldemokratske partije općine Živinice u saradnji sa Udruženjem građana “Josip Broz Tito” Živinice,organizira Prvomajski uranak u parku pored nekadašnjeg hotela “Konjuh”.

Na tom mjestu okupe se članovi,aktivisti i simpatizeri SDP-a kao i ostali zainteresirani građani i na dostojanstven način obilježe Međunarodni praznik rada.

Ovom prilikom,okupljenim građanima obratio se Mehmed Rakovac predsjednik Sindikalnog foruma OO SDP-a Živinice koji je istakao svrhu i cilj ovakvog obilježavanja pomenutog praznika.

U svom govoru posebno je istakao potrebu socijalnog dijaloga i stvaranja što boljieg ambijenta za poslodavce i njihov rad ali i za neophodno stvaranje uslova da se radnici u firmama mogu sindikalno organizirati i ostvarivati sva svoja prava koja su im omogućena Zakonom.

Kao i uvijek,svoj doprinos SDP-ovom Prvomajskom uranku dala je i Limena Glazba Živinice koja svoj defile kroz grad uvijek završava upravo na mjestu gdje se i upriliči pomenuta manifestacija a to je park preko puta robne kuće “Omega”.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje