Početna aktuelnosti PU Živinice: Broj kriminalnih radnji na području Živinica u 2018.godini...

PU Živinice: Broj kriminalnih radnji na području Živinica u 2018.godini smanjen je u odnosu na predhodne godine

371
0
Podijeli

Broj  kriminalnih radnji na području općine Živinice u 2018.godini smanjen je u odnosu na predhodne godine, što je svakako rezultat dobrog i kontiniuranog poduzimanja svih potrebnih mjera od strane službenika PU Živinice .

Kako saznajemo, u prošloj godini na području TK otuđeno je 97 putničkih motornih vozila, od čega je 5 na području Živinica.

Kako je za našu medijsku kuću potvrdio  načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice Samir Đulović , službenici PU Živinice provodili su  zakonom propisane zadaće na zaštiti života i lične sigurnosti građana i njihove imovine, očuvanju javnog reda i mira, sigurnog odvijanja saobraćaja, spječavanju krivičnih djela, kao i na hvatanju počinilaca krivičnih djela i njihovog procesuiranja.

Đulović je istaknuo kako je stanje kriminaliteta na području Živinica u 2018.godini generalno bilo zadovoljavajuće,  gdje je  osjetno smanjena krađa automobila a i zabilježena su  dva rješavanja slučaja otuđena vozila, gdje su počinioci razotkriveni,  a vozila vraćena vlasnicima.

Obzirom da u našem gradu postoji video nadzor na nekoliko lokacija koji u velikoj mjeri pomaže službenicima policije na rasvjetljavaju kriminalnih radnji, saznajemo da će isti biti pojačan , što svakako daje nadu građanima da će bezbjednost biti na većem nivou.

Postoje pravila i poznati obrasci po kojima se auti kradu, ali najvažnije je pravilo da – pravila nema.

Poznato je da su glavne mete Volkswageni, Škode, BMW-i, Audiji…, ali mogu vam ukrasti i starog Renaulta, Fiata, Ladu.

Pitate se, kako se zaštititi ?!

Apsolutne zaštite nema i svaki se auto može ukrasti, odšlepati, ipak, rizik krađe možete znatno smanjiti.Evo nekih od preporuka načelnika odjeljenja kriminalističke policije PU Živinice:

(Više u izjavi u prilogu..)

I još nešto, obratite pažnju kada svoje četverotočkaše ostavljate na praoni ili kod majstora na popravci.

Kako dosadašnje analize govore, počinioci krivičnih djela  iz kriminalnih grupa vrše promatranje vozila prije  nego ih otuđe.Samim tim, ukoliko su utvrdili da vaša vozila nisu zaštićena , onda se odlučuju na otuđenje istih, poručio  je Đulović.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje