Početna aktuelnosti Radovi koji se izvode na putu prema Živinicama Gornjim trebali bi biti...

Radovi koji se izvode na putu prema Živinicama Gornjim trebali bi biti završeni do 15.augusta

555
0
Podijeli

Kako bi se sanirao dio puta koji vodi prema Živinicama Gornjim ali i most koji se nalazi u blizini spomen obilježja Živinički sokolovi, Općina Živinice ove godine obezbijedila je sredstva sa viših nivoa.

Radi se o saobraćajnici koja je zaista  bila u haotičnom stanju kao i most koji je iziskivao rekonstrukciju , a neophodna je bila i pješaka staza koja je ovim projektom i planirana.

Tim povodom ovo radilište danas je obišao načelnik Živinica Samir Kamenjaković, kako bi uvidio da li su radovi izvode po predviđenom planu.

Živinička firma Holex odabrana je za izvođača radova , te je određen rok od 40 radnih dana za završetak ovog projekta .

Veliki dio posla je urađen, s toga raduje informacija za sve one građane koji  koriste ovu dionicu  puta da bi isti mogli biti završeni i prije datog roka.

Uokviru projekta koji se trenutno realizuje predviđeno je da širina puta  bude 5 metara a  dužina je 250 , širina trotoara metar,  širina mosta 6.20 dok će dužina istog biti  4 metra.

Značajan  projekat i od velike vrijednosti kako za mještane MZ Oskova tako i mještane MZ Živinice Gornje.

Građani će još malo biti strpljivi, i koristiti alternativne dionice puta , preko Barica i Karaule, a firma Holex koja je  izvođač radova  će u narednim danima nastaviti da radi punim kapacitetom kako bi radove završili i prije datog roga, tačnije oko 15. augusta

 Novinarka/Dijana  Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje