Početna aktuelnosti Rekonstruisana asfaltna dionica puta prema Višći Gornjoj

Rekonstruisana asfaltna dionica puta prema Višći Gornjoj

96
0
Podijeli

Mještani naseljenih mjesta koja gravitiraju rudnom području  , muku muče  sa lošom putnom komunikacijom.

Naime , ranija eksploatacija mineralnih sirovina  , dovodi do pokretanja tla koja dobrim dijelom ugrožava putnu  komunikaciju .

Jedno od takvih naselja je i Višća Gornja.

Podsjećamo,  prije nešto više od 15 godina, mještani koji žive u naseljenom mjestu Višća Gornja, po prvi puta su dobili asfalt koji je povezao ruralni dio sa gradskom zonom.

Međutim, kako zbog tankog sloja asfalta koji je urađen, a i što zbog kretanja teretnih vozila , a najvećim dijelom eksploatacija mineralnih sirovina, isti je ispucao te otežao saobraćanje ovom dionicom.

Savjet MZ –e inicirao je ovaj projekat kao jedan od priritetnih , a u gradskoj upravi su prepoznali značaj , tako da je ovih  dana  rekonstruisana ova dionica puta.

Da je dionica puta urađena kvalitetno , prije svega prema projektnoj dokumentaciji a koju je pratio i Nadzorni organ, uvjerio se i gradonačelnik Živinica Began Muhić.

Ovom prilikom gradonačelnik Muhić je istakao da će se realizacija projekata na ovaj način nastaviti i u narednom periodu.

Gradonačelnik Živinica  je dodao, da je moderna i kvalitetna putna infrastruktura svakako i preduslov za razvoj turizma na ovom području.

Naglasio je gradonačelnik Muhić i gradnju solarnih elektrana, između ostalog i na ovom području, navodeći da je to lijep gest Elektro privrede prema mještanima ovoga kraja.

Nastavak rekonstrukcije putema prema Odorovićima, i drugim naseljima u ovom kraju biće realizirani u narednom periodu s ciljem, kako bi se mještanim u ruralnom dijelu naše lokalne zajednice stvorili uslovi ljepšeg i ugodnijeg boravka.

Novinarka: Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje