Početna aktuelnosti Rekonstrukcija krova na objektu Osnovne škole Živinice Gornje

Rekonstrukcija krova na objektu Osnovne škole Živinice Gornje

831
0
Podijeli

Humanitarna organizacija iz Holandije “Vardouw Gouda Bouwprodukten” donirala je 15,5 hiljada KM za rekostrukciju krova na objektu osnovne škole Živinice Gornje, za isti projekat Vlada TK odobrila je 6 hiljada KM, općina Živinice finansirala je demontažu starog krova, dok su članovi spomenute humanitarne organizacije odlučili da sami izvedu radove.

Sa poslom su počeli u ponedjeljak a isiti su u srijedu uspješno priveli kraju.

Gosti iz Holandije su vrlo rado došli u našu zemlju da daju svoj doprinos da se obrazovanje u školama podigne na veći nivo i da sva djeca imaju jednake uslove za izvođenje nastave.

Ono što raduje jeste činjenica da iz naše općine nose samo dobre utiske.

Pored radova na krovu objekta OŠ Živinice Gornje, ove školske godine Vlada TK je izdvojila 14 hiljada KM za zamjenu stolarije i termoizolaciju stropa, ti radovi su u toku.

OŠ Živinice Gornje pohađa 230 učenika raspoređenih u 10 odjeljenja, tokom izvođenja radova nastava je bila obustavljena, redovni časovi počinju u ponedjeljak 8.oktobra. Kao znak zahvalnosti članovima humanitarne organizacije iz Holandije danas je uz pomoć roditelja u školi pripremljen ručak sa tradiconalnim bosanskim  jelima a uručeni su im i skromni pokloni te zahvalnice koje će ih podjsećati na period proveden u G.Živinicama.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje