Početna aktuelnosti RK Konjuh-RK Slavija

RK Konjuh-RK Slavija

631
0
Podijeli

Ekipa Konjuh-a na domaćem terenu odmjerit će snage sa RK Slavija u okviru drugog kola proljetnog dijela prvenstva Premijer lige za rukometaše BiH.

Kako kaže uprava kluba u toku pauze odigrano je pet prijateljskih mečeva, te vršene temeljite pripreme za nastavak sezone.

Danas je održana Press konferencija RK Konjuh gdje su izneseni planovi za neredni period sa posebnim osvrtom na predstojeću utakmicu, prvu na domaćem ternu u ovom dijelu prvenstva.

Redove Konjuh-a napustio je jedan igrač, ali je ekipa dodatno pojačana sa dva  jaka igrača kaže sportski direktor Jasmin Omerefendić.

Iza ‘Stolara’ nije baš najbolja polusezona, na pauzu su otišli su 12. pozicije, a pojačanja su bila neophodna kako bi u narednom periodu bilježili bolje rezultate.

Novi član RK Konjuh tako je u međuvremenu postao iskusni desni bek Dejan Unčanin, koji iza sebe ima dugogodišnju karijeru satkanu nastupima u Grčkoj, Italiji, Španiji, Srbiji, Crnoj Gori…

Konjuh se sa 17 ostvarenih bodova nalazi na 12. mjestu na tabeli. Cilj uprave i igrača je opstanak u ligi i ojačanje podmlađene ekipe.

S obzirom na trenutno stanje u ekipi njihovi planovi trebali bi biti ispunjeni.

Rukometašima Konjuh-a jako je bitna podrška s tribina, zato ovog vikenda tačnije u subotu 29.februara od 19h budite u Gradskoj dvorani i bodrite naše momke na putu ka prvoj domaćoj pobjedi u proljetnom dijelu sezone.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje