Početna aktuelnosti RMU Đurđevik: Sastanak sa predstavnicima Živčića i lokalne vlasti

RMU Đurđevik: Sastanak sa predstavnicima Živčića i lokalne vlasti

98
0
Podijeli

Otvaranjem jame u Živčićima mještani ovog naseljenog mjesta žive u konstantnom strahu od mogućeg urušavanja objekata, imaju otežan pristup kućama jer je loša putna komunikacija i mnogo drugih problema.

Sve te probleme iznijeli su na danas održanom sastanku u RMU Đurđevik kojem su pored Uprave rudnika prisustvovali i predsjedavajući GV i gradonačelnik.

S građanima Živčića sastanku je prisustvovao i vijećnik s ovog područja Mevludin Ferhatović koji je naglasio da su ovi ljudi do sada bili tolerantni ali u budućnosti žele znati koje područje je planirano za eksproprijaciju i jesu li im životi ugroženi u području rudnog polja.

Direktor rudnika je istakao da će učiniti sve što je u njihovoj moći da u okviru zakonskih odredbi izađu u susret mještanima Živčića i saniraju probleme u što skorije vrijeme.

Već za 45 dana na novom sastanku kojem će prisustvovati svi akteri današnjeg sastanka znat će se konkretniji koraci kada je u pitanju naseljeno mjesto Živčići te mogućnosti ulaganja u ovo područje u infrastrukturne projekte bez kojih život u Žvčićima neće biti moguć.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje