Početna Uncategorized RTV Živinice svoju priču počela je 04.maja 1992.godine

RTV Živinice svoju priču počela je 04.maja 1992.godine

494
0
Podijeli

04.maj važan je datum za uposlenike Televizije Živinice, ali i za grad Živinice.

Naime, 04.maja 1992- godine počela je priča o javnom medijskom servisu naše lokalne zajednice.

Na pomenuti datum osnovana je Radio Televizija Živinice , a nakon nešto više od mjesec dana , tačnije 09.juna emitovana je i prva TV emisija.

Ove godine naša medijska kuća obilježava 30. godina rada i postojanja.

Danas podsjećamo na naše početke.

Na današnji datum 1992. godine, Odlukom Kriznog štaba općine Živinice, formirano je javni medijski servis općine Živinice , Radio – Televizija Živinice.

Program Radija Živinica  počeo je  da se emituje na ovaj datum, tačno prije  prije 30. godina.

Sve do 2001.godine građani ove lokalne zajednice imali su priliku slušati  u svakom trenutku i na svakome mjestu sve važne informacije  koje su plasirane  iz studija radio Živinice.

Također, slušaoci su imali priliku svakodnevno bit dio radio program, uključenjem uživo , tako što su iznosili svoje mišljenje po određenoj temi, a također kazivali su i svoje muzičke želje koje bi im na veliko zadovoljstvo puštali uspolenici ovog Radija.

Sjećaju se, zasigurno, dobro tih dana, Živiničani i Živiničanke.

Nažalost od 2001.godine signal Radio Živinica izgubio je  dozvolu za emitovanje, tako da su slušaoci ostali bez sadržaja koji ih je u svakom trenutku povezivao,  kako međusobno,  tako i  informacijama.

Podsjećamo,  nakon 04.maja, kada je osnovan radio, kroz nešto malo više od mjesec dana, tačnije 09.juna , sa radom i emitovanjem programa počela i Televizija Živinice.

Prva TV emisija emitovana je navedenog datuma.

Od tada pa sve do danas, Televizija se stavila na raspolaganje svim građanima, naše lokalne zajednice ali i šire, naročito u danima kada je naša lokalna zajednica ali i Domovina bila pod opsadom, jer su uposlenici ovog medija sa kamerom i mikrofonom bili na prvim linijama odbrane , kako bi Vama cijenjeni gledaoci , dali pravovremene i objektivne informacije.

Mnogi od kolega koji su u tom vrijeme radili , danas nisu među živima, stoga im se ovom prilikom zahvaljujemo i odajemo priznanje na svemu što su uradili za našu lokalnu zajednicui našu medijsku kuću.

Svakako zahvale pripadaju i kolegama koje i danas daju svoj doprinos u radu TV Živinice.

Napominjemo da od 1996-2000.godine  TV Živinice radila je kao JP, danas egzistira kao JU čiji je osnivač gradsko vijeće Živinice.

Naša medijska kuća danas ima 17 uposlenih, koji i nakon 30 godina rada i postojanja rade u veoma lošim tehničkim uslovima, te uprkos tome, nastojimo da Vam svakodnevno kroz naš program donesemo objektivne i pravoremene informacije iz svih dijelova našeg grada, ali i šire, jer već godinama naš signal proširen je na prostor cijele BiH, Brčko distrikta preko kablovskih operatera.

TV Živinice prati rad  gradske administracije, tačnije aktivnosti gradonačelnika, GV, gradskih službi, udruženja, sportskih kolektiva, obrazovnih ustanova, poljoprivrednih  udruženja, kulturnih društava, i svih drugih građana.

Novinarske ekipe TV Živinice , uvijek su  na licu mjesta svakog događaja,  koji je od važnosti za građana naše lokalne zajednice .

Da odgovorno  i profesionalno obavljamo  svoj posao svih ovih godina, govore i brojne zahvalnice, priznanja i plakete koje smo dobijali i dobivamo  od institucija, NVO, privrednih i političkih subjekata, udruženja, foruma.

Televizija Živinice  dobitnik  je spomen plakete općine Živinice dodijeljene povodom Dana općine 1999.godine i bronzane plakete povodom Dana općine 2001.godine.

Uz tehničku opremljenost kojoj se nadamo u ovoj godini kroz proces digitalizacije , kao i Vaše ukazano povjerenje cijenjeni gledaoci , nadamo se da ćemo 04.maj  i 09.juna rođendan Televizije Živinice u narednim godinam dočekati  u boljim uslovima za rad,   pružanju kavlitenijeg i još boljeg programa.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje