Početna aktuelnosti Saobraćajno rasterećenje jezgra grada Živinice

Saobraćajno rasterećenje jezgra grada Živinice

126
0
Podijeli

Na području Grada Živinice aktivno se radi na povezivanju ulica gradske zone u jednu funkcionalnu cjelinu, kroz koje će nesmetano kretati vozila bez obzira iz kojeg pravca idu, te kuda žele dalje nastaviti.

Time će se uveliko rasteretiti saobrašajni pritisak a vozači u samom centru Grada imat će više solucija da izbjegnu prometne gužve.

U gradskoj zoni u Živinicama trenutno se realizira nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata izgradnje saobraćajnica, rekonstrukcije i uređenja gradskih ulica.

Naime, u okviru realizacije projekata izgradnje infrastrukture, završeni su ili su u toku radovi na izgradnji tri nove gradske ulice, rekonstrukciji i uređenju gradskih ulica, te horizontalnoj i vetritkalnoj signalizaciji u gradskoj zoni u Živinicama.

Ovim projektima će biti obuhvaćena potpuna rekonstrukcija i uređenje gradskih ulica, zatim izgradnja puta iza Doma zdravlja, puta pored MUP-a, te izlaza na magistralni put M-18 iza Srednjoškolskog centra u Živinicama.

Pored ovog trenutno se izvode radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji saobraćajnica.

U gradsku zonu Živinica, u ovom mjesecu ukupno je uloženo preko 370 hiljada KM.

To će uveliko pomoći i Gradu i stanovništvu.

Također, pored ovoga, planirano je da u narednom periodu, nakon što se probije ulica prema magistaralnom putu, napravi jedan privremeni parking na zemljištu oko tri i po duluma, a kako bi se u potpunosti riješio problem parkiranja vozila u gradu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje