Početna aktuelnosti Servisne 02.03.2021.

Servisne 02.03.2021.

145
0
Podijeli

U naseljenom mjestu  Maline dodgodila se jedna sobraćajna nesreća  u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.Povrijeđenih lica nije bilo, a na istim je pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana bilo je 5.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice  imali su tri interevencije, gdje su gasili požar na porodičnoj kući u Kovačevićima , kao i nisko rastinje  u ulici Stara pruga  i u naselje Krivači.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice  medicinsko osoblje pružilo je 94 usluge građanima.

U Porodilištu UKC-a  protekla 24 sata rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

U JP ViK su nam kazali da je vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja bilo uredno kao i u naseljima Dubrave G.i D.

Iz BIHAMK-a:

Na putevima u BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja neophodnih radova na petljama Kakanj i Visoko na autoputu A-1 saobaća se usporeno, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje