Početna Uncategorized Servisne informacije 01.07.2022.

Servisne informacije 01.07.2022.

156
0
Podijeli

Policija: Jedna osoba je povrijeđena u padu s mopeda na regionalnom putu M455a u mjestu Gornja Lukavica. Evidentirano je i sedam ostalih prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 105 pregleda i sedam izlazaka na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu zbog nekontrolisane potrošnje vode.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 18 beba, devet djevojčica i devet dječaka.

BIHAMK:

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na magistralnom putu Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), saobraćaj je regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog minerskih radova danas od 10 do 11  i od 13 do 14 sati doći će do obustava saobraćaja. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje