Početna aktuelnosti Škola nogometa Mladost Suha gostovala u Republici Hrvatskoj

Škola nogometa Mladost Suha gostovala u Republici Hrvatskoj

128
0
Podijeli

Muhamed Kamberović, naš mladi sugrađanin od malih nogu vezan je uz nogomet i „najvažnija sporedna stvar na svijetu“, kako se voli reći za nogomet, jedna mu je od bitnijih preokupacija u životu.

Već nekoliko godina veoma uspješno vodi Školu nogometa Mladost Suha u kojoj su polaznici djeca iz ove živiničke mjesne zajednice ali i iz susjednih mjesnih zajednica, što samo potvrđuje kvalitet Muhamedova načina rada sa djecom.

Taj dobar rad i pedagoški odnos prema najmlađim nogometnim talentima opazili su i u nogometnim trenerskim krugovima u našoj zemlji ali i iz prestižnih europskih škola kao što je Danska škola fudbala.

Upravo na njihov poziv, trener Muhamed Kamberović  i četrdeset sedmoro djece, bili su gosti u Republici Hrvatskoj, prije par dana, i to je za djecu bio vanredno lijep doživljaj.

Posebna i najveća atrakcija kampa bilo je prisustvo španskog reprezentativca Danijela Olma među oko 500 djece iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Domaćin pomenutog nogemotnog kampa bila je Nogometna škola Sibinj iz istoimenog grada u Republici Hrvatskoj i sve pohvale dobro organiziranom i srdačnom domaćinstvu izrazili su i gosti iz Živinica koji su najljepšem svjetlu predstavljali svoj grad.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje