Početna aktuelnosti Servisne informacije 01.07.2024.

Servisne informacije 01.07.2024.

56
0
Podijeli

U PS Živinice su nam saopćili da su zabilježili 12 prijava građana  iz oblasti ostalih događaja, dok je u drugim oblastima stanje bilo mirno.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 177usluga građanima, dok su jedan   puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća  se uz povoljne vremenske uslove i bez dužih zastoja. Izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Prvi je radni dan u sedmici, pa očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim centrima. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Zenica-Lašva, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje