Početna aktuelnosti Servisne informacije 02.01.2023.

Servisne informacije 02.01.2023.

93
0
Podijeli

Medicinsko osoblje Hitne službe Doma zdravlja u proteklom danu i noći pružili su 300 usluga građanima,  dok su pet puta izlazili na teren.

Vatrogasci PVJ Živinice gasili su požar na porodičnoj kući u blizini raskrsnice Kulić. Isti su na vrijeme lokalizovali i ugasili.

Službenici PS Živinice imali su 5 prijava građana iz oblasti ostalih događaja.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

JP ViK Živinice : informacija u pripremi

Iz BIHAMK:a

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog novogodišnjih praznika do 03.01.2023.godine do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 02.01. do 24 sata).

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje