Početna aktuelnosti Servisne informacije 07.09.2020.godine

Servisne informacije 07.09.2020.godine

224
0
Podijeli

POLICIJA-Policijski službenici PS Živinice zabilježili su 8 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 88 pacijenata.

PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 12 beba, sedam djevojčica i pet dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je tehničku intervenciju, dostavljali su cisterne s vodom u Dubrave Gornje.

JPVIK- Dana 05.i 06.09.2020 godine došlo je do otežanog  vodosnadbijevanja  na području Grada Živinice u  svim prigradskim  zonama.

Redukcija je  vršena  prema prioritetima ;Dom Zdravlja, Obdanište,škole I industrijske zone Ciljuge, navedene  ustanove su imale vodu, a i ostale prigradske zone su bile snadbjevene u toku popodnevnih sati.

U mjesnoj zajednici Gornje I Donje Dubrave  vodosnadbijevanje 05,06.09.2020 godine  je bilo uredno sa povremenim redukcijama  u visinskim zonama.

Dana 07.09.2020 godine doći će do otežanog vodosnadbijevanja za čitavo  područje  Grada Živinice u svim prigradskim  naseljima .Redukcija će biti vršene prema prioritetima :Dom zdravlja, Obdanište ,škole, industrijska zona Ciljuge..

Posle  15:00 sati raspoložive količine vode bit  će puštene  i  ostalim prigradskim  naseljima.

U slučaju dobijanja  novih  informacija  bićete  blagovremeno  obavješteni.

Zahvaljujemo se našim korisnicima na strpljenju i razumijevanju, kažu iz JPVIK.

BIHAMK-Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje