Početna aktuelnosti JU Druga OŠ: Prijem za prvačiće

JU Druga OŠ: Prijem za prvačiće

444
0
Podijeli

Početak osnovnog obrazovanja veliki je dan za svakog roditelja i njihovog školarca.
Prvačići 2020.godine štošta prolaze drugačije nego svih ranijih godina.
Odmah su im nametnute dodatne obaveze iako se još nisu ni navikli na školu i obaveze koje ona zahtijeva.
Zbog korona virusa učenici moraju da vode dodatnog računa o higijeni, nošenju maski i fizičkoj distanci, a znajući da se prvačići većina njih prvi puta odvaja od roditelja i navikava na obaveze koje škola sa sobom nosi ovaj teret im dodatno teško pada.
Zato će nastavnici, učitelji i uposlenici škola imati veliku odgovornost da one najmlađe nauče kako se pravilno ponašati u školi, da bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje drugara.
Za prvačiće Druge OŠ Živinice danas je priređen prijem, nešto skromnijeg sadržaja nego ranije, ali su se potrudili da prvačićima uljepšaju prvi dan školske godine.
JU Druga OŠ Živinice poduzela je sve mjere kako bi od jutros bez problema počelo odvijanje nastave kaže pedagogica škole.
Raduje činjenica da su se i nakon 6 mjeseci djeca ponovo vratila u školske klupe, da osjete sve prednosti koje ovaj vid školovanja pruža, da stvaraju uspomene kojih se svi rado sjećamo.
Ako svi u lancu obrazovanja od roditelja učenika i uposlenik škola se budu pridržavali propisanih mjera vjerujemo da ovaj vid obrazovanja neće doći u pitanje i da će naši školarci školsku godinu završiti ovako kako su počeli.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje