Početna aktuelnosti Servisne informacije 08.05.2024.

Servisne informacije 08.05.2024.

81
0
Podijeli

U PS Živinice su zabilježili krivično djelo u izvanbračnoj zajednici sa mlađim maloljetnikom u naselju Višća Donja.

Došlo je i do narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem,  od strane jednog lica u ul. Oslobođenja.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Donjoj Višći , povrijeđenih lica nije bilo, dok je na tri putnička vozila pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana iz drugih oblasti zabilježeno je 11, saopćili su nam u PS Živinice.

Vatrogasci PVJ Živinice gasili su požar u stanu  u ul. Pašage Gogića.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 124 usluga građanima. Dva  puta su izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje bilo  otežano u ul. Bosanska, zbog zamjene vodovodnih cijevi. Ostalih dijelovi grada i prigradskih naselja imali su uredno vodosnabdijevanje.

Iz BIHAMK-a:

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz držanje odstojanja između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 zatvoren je smjer Zenica jug-Lašva, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega će vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom preazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje