Početna aktuelnosti Servisne informacije 08.08.2022.

Servisne informacije 08.08.2022.

141
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnoga reda i mira u Živinicama u ulici Gostelja. Evidentirano je i 10 prijava ostalih događaja.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata pružila je 202 zdravstvene usluge.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice jučer je u 16:23 imala jednu intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u zaseoku Čauševići u naselju Tupkovići.

JP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Živinice: Otežano vodosnadbijevanje u Gradu i na području Dubrava.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Zbog radova na deminiranju na dionici Podgorje-Čubrić na regionalnom putu R-471 Lukavac – Banovići, radnim danima u vremenu od 08 do 14 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 20-minutno propuštanje vozila.

Zbog sanacionih radova u mjestu Srnice na regionalnom putu R-460 Gradačac – Gračanica, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-456b Priboj – Teočak, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han – Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova u Olovu na mostu preko rijeke Bioštice od 7 do 17 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Hum, Deleuša i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje