Početna aktuelnosti Servisne informacije-10.12.2018.

Servisne informacije-10.12.2018.

699
0
Podijeli

Prema informacijama koje smo dobili u PS Živinice u toku proteklog dana i noći na području naše Općine nije bilo narušavanja Javnog reda i mira niti kriminalnih radnji. Desila se jedna saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M18 u naseljenom mjestu Đurđevik, teretno motorno vozilo sletjelo je s kolovoza, nije bilo povrijeđenih lica a na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta. Zabilježeno je 7 ostalih događaja.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pomoć je zatražio 161 pacijent, tim ljekara i medicinara 11 puta je izlazio na teren.

Vatrogasci  Profesionalne vatrogasne jedinice nisu imali intervencija.

U JP Vodovod i kanalizacija kažu da se uredno odvija vodosnabdjevanje, s tim da se danas radilo na otklanjanju kvara na Bulevaru, kvar je trebeo biti otklonjen u toku dana.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

U Zenici su jutros koncentracije sumpordioksida relativno niske dok su u Živinicama blago povišene. Koncentracije prašine su nešto niže nego jučer na skoro svim mjernim mjestima iako su i dalje relativno visoke.

Danas i sutra se očekuje nestabilno vrijeme saslabim mjestimičnim padavinama i povremeno nešto jačim vjetrom što će usloviti da koncentracije zagađujućih materija ne dolaze na nivo kakav je dosegnut tokom prošle sedmice.

Koncentracije zagađujućih materija u nedjelju na mjernim mjestima u Federaciji BiH bile uglavnom iznad propisanih graničnih vrijednosti. Koncentracije PM čestica su prekoračene na svim mjernim mjestima osim u Jajcu, Goraždu i Kaknju, a sumpordioksida samo u Zenici.

I pored tih prekoračenja, zrak je u nedelju bio je nešto čišći nego u danima koji su prethodili, uglavnom kao posljedica destabilizacije atmosfere i pojave padavina.

Opšti geografski i meteorološki uslovi u zapadnoj Bosni i posebno u Hercegovini (njenom najvećem dijelu) su takvi da se ne očekuju značajna ili dugotrajana narušavanja kvaliteta zraka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ)

 

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje