Početna aktuelnosti Servisne informacije – 13. 12. 2018.

Servisne informacije – 13. 12. 2018.

898
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva kriminaliteta. U mjestu Zukići zabilježena je jedna radnja narušavanja javnog reda i mira, a u pitanju je drsko ponašanje od strane jedne osobe. Desile su se dvije saobraćajne nesreće. Jedna na raskrsnici magistralnog puta M-18 i Ulice 25. Novembra u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. Druga se desila na raskrsnici ulica Pašage Gogića i Alije Izetbegovića u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i pješak. Evidentirano je i sedam ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice je u ulici Oslobođenja imala intervenciju gašenja požara u kontejneru. Ovom prilikom uposlenici profesionalne vatrogasne jedinice Živinice apeluju na građane da topao otpad ne istresaju u plastične kontejnere, budući da na taj način nerijetko prouzrokuju i uništenje samog kontejnera.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 99 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK – Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove iz bihamka skreću pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle. Također savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

KVALITET ZRAKA – Kvalitet zraka za dan 12.12.2018 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetu Živinice.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje