Početna aktuelnosti Servisne informacije – 13. 9. 2018.

Servisne informacije – 13. 9. 2018.

1155
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira. U naselju dunajevići desila se jedna radnja kriminaliteta, a u pitanju je krađa šume.Dogodile su se tri saobraćajne nesreće. Prva na regionalnom putu R-455a, u ulici Modračkoj u kojoj su se sudarila dva motorna vozila. Ovom prilikom četiri osobe su zadobile tjelesne povrede. Druga se dogodila u Prvoj ulici u Živinicama gdje je putničko motorno vozilo udarilo pješaka prilikom čega je pješak zadobio tjelesne povrede i zadržan je na liječenju. Treća je zabilježena na lokalnom putu u mjestu Repuh gdje je motociklista izgubio kontrolu nad svojim vozilom i zadobio je lakše tjelesne povrede. Evidentirano je i devet ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice je u naselju Kopjevići imala intervenciju na divljoj deponiji smeća koja se nalazi u neposrednoj blizini šume i tako su spriječili dalje širenje požara.

HITNA – Uposlenici hitne službe obavili su 120 pregleda, a tim ljekara i medicinara četiri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija uredno po sistemu redukcije.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 12 beba, tri djevojčice i devet dječaka.

BIHAMK – Iz bihamka upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima učesnicima u saobraćaju savjetuju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje