Početna aktuelnosti Servisne informacije 14.05.2024.

Servisne informacije 14.05.2024.

52
0
Podijeli

U PS Živinice su nam saopćili da su zabilježili 13 prijava građana  iz oblasti ostalih događaja, dok je u drugim oblastima stanje bilo mirno.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali intervencija .

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 129 usluga građanima, dok su dva puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice nam saopćili da je vodosnabdijevanje bilo otežano u naselju Litve zbog pucanja vodovodne cijevi, dok je na ostalim područjima bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih lokalnih padavina upozoravamo na mjestimično vlažan kolovoz. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autocesti A-1 zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje