Početna aktuelnosti Servisne informacije – 14. 12. 2018.

Servisne informacije – 14. 12. 2018.

1014
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira ni radnji kriminaliteta. Desile su se dvije saobraćajne nesreće. Jedna u ulici Omladinskih radnih brigada gdje je putnički automobil sletio sa kolovoza i udario u ogradu privatnog vlasništva, a druga u Prvoj ulici u Živinicama, u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. Ovom prilikom jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede. Evidentirano je i devet ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 74 zdravstvene usluge, a tim ljekara i medicinara dva puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 12 beba, tri djevojčice i devet dječaka.

BIHAMK – Iz bihamka vozačima savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Također apeluju  na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje