Početna aktuelnosti Servisne informacije – 16. 1. 2019.

Servisne informacije – 16. 1. 2019.

962
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo saobraćajnih nesreća ni radnji kriminalnog karaktera. U Prvoj ulici je zabilježen jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, a u pitanju je drsko ponašanje od strane jedne osobe. Evidentirano je i osam ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice je u ulici Maršala Tita imala intervenciju gašenja požara koji je zahvatio kontejner.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 100 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara jednom je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Bez vodosnabdijevanja su naselja Višća, Litve i Gostelja. U ostalim dijelovima snabdijevanje vodom se odvija po sitemu redukcije prvog stepena.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla su rođene četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK – Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Iz bihamka apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje