Početna aktuelnosti Servisne informacije – 19. 9. 2018.

Servisne informacije – 19. 9. 2018.

1073
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Zabilježena su dva slučaja kriminaliteta. Prvi na parking-prostoru u ulici Oslobođenje, a u pitanju je krađa putničkog vozila, a drugi u Donjim Dubravama,gdje je u pitanju bilo ugrožavanje sigurnosti. Dogodile su se dvije saobraćajne nesreće. Prva na regionalnom putu R-469, u mjesnoj zajednici Donje Dubrave u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a druga u Ciljugama u drugom naselju, na parking-prostoru hipermarketa Bingo gdje su se sudarila dva putnička vozila prilikom čega je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Evidentirano je i 15 ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je dvije intervencije. Jednu su imali na magistralnom putu M-18 kod pilane Šabanović gdje su uspjeli ugasiti požar na deponiji smeća, a drugu intervenciju su imali u Prvoj ulici kod supermarketa Aden gdje su gasili požar u kontejneru.

HITNA – Uposlenici hitne službe obavili su 96 pregleda, a tim ljekara i medicinara jednom je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija uredno po sistemu redukcije.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

BIHAMK – Intenzitet saobraćaja pojačan je na putevima u BiH, posebno na dionicama u gradskim centrima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, iz bihamka  vozače upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje