Početna aktuelnosti Servisne informacije 20.06.2024.

Servisne informacije 20.06.2024.

60
0
Podijeli

U PS Živinice su nam saopćili da su zabilježili  jedno krivično djelo , radi se o nasilju u porodici , koje se dogodilo u ul. Modračka.

Tri lica su zadobila povrede u  saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u ulici Alije Izetbegovića i u naseljenom mjestu Dubrave Gornje.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na jednom od parking prostora u ul. Alije Izetbegovića, povrijđenih lica nije bilo, dok je na automobilima pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana u PS Živinice zabilježeno je 19.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali intervencija

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 114 usluga građanima, dok su četiri puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, tako da savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučujemo češće pauze, i oprezniju vožnju. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje