Početna Uncategorized Servisne informacije 21.07.2022.

Servisne informacije 21.07.2022.

176
0
Podijeli

Policija: Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naselju Karaula. Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još tri saobraćajne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih lica u ulici 25. Novembar i u naseljima Đurđevik i Priluk.

Zabilježena je i jedna prijava narušavanja javnoga reda i mira u naselju Ciljuge, kao i 10 prijava ostalih događaja.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u protekla 24 sata obavila je 139 pregleda i tri izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u gradu zbog nedovoljne količine vode. Otežano vodosnadbijevanje je i na području Dubrava.

Porodilište: U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u protekla 24 sata rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK:

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Južna obilaznica kroz Tuzlu (od Prinčeve džamije do Brčanske Malte): Zbog radova na južnoj obilaznici od Prinčeve džamije do Brčkanske malte, uključujući i dio raskrsnice Ismeta Mujezinovića, ulaz u Senjak, stvorile su se ogromne gužve. Policija pomaže regulaciji saobraćaja, a vozače molimo za strpljenje i poštivanje uputa policije.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale na magistralnom putu M-4 Simin Han-Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prelazu) granični prelaz Gradina nije u funkciji.Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje