Početna aktuelnosti Servisne informacije-21.2.2019.

Servisne informacije-21.2.2019.

309
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u protekla 24 sata nisu imali intrvencija na gašenjma požara.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u protekloj noći i danu prije, obavili su 162 pregleda i šest intervencija na terenu.

Službenici Policijske stanice Živinice u posmatranom periodu intervenirali su po jednoj prijavi o počinjenom krivičnom djelu.

U pitanju je imovinski delikt,krađa u baznoj stanici BH Telekoma u Mjesnoj zajednici Priluk.

Živinički policajci intervenirali su i po 12 ostalih događaja.

Uposlenici Javnog prduzeća Vodovod i kanalizacija ulagali su vanredne napore na otklanjanju nekoliko kvarova na vodovodnoj mreži a snabdijevanje vode odvijalo se uglavnom po ustaljenom režimu-prvom stepenu redukcije.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 12 beba, devet dječaka i tri djevojčice.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativni put preko Čađavice.

U većem dijelu naše zemlje saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje