Početna aktuelnosti 25.februar-Dan MZ Litve

25.februar-Dan MZ Litve

770
0
Podijeli

U naredni ponedjeljak – 25.februara,Mjesna zajednica Litve obilježava svoj dan.

Savjet ove mjesne zajednice,za tu priliku,planirao je održavanje prigodne manfestacije.

Ilegalna grupa dobrovoljaca, naoružana lovačkim oružjem i oružjem ručne izrade, formirana je 25.februara 1992.godine u Mjesnoj zajednici” LITVE” ,u neposrednoj blizini grada Živinica.

15. aprila 1992.godine legaliziran rad formacije dobrovoljaca iz MZ Litve, koja je tada dobila naziv “Ratna vojna policija”, pod komandom Opštinskog štaba TO Živinice.

Već u julu 1992.godine ta formacija Vojne policije formirana je i ustrojena  kao Protivdiverzantska četa i dobila je ratni naziv  “Živiničke ose”.

Mještani  Mjesne zajednice Litve ponosni na činjenicu da je na njihovoj teritoriji nastala jedna od najboljih jedinica Armije Bosne i Hercegovine,datum njenog formiranja uzimaju za dan svoje mjesne zajednice.

Za ponedjeljak je predviđen veoma sadržajan program obilježavanja Dana Mjesne zajednice Litve.

U protekloj godini Savjet Mjesne zajednice inicirao je rješavanje nekoliko projekata na ovom dijelu općine Živinice,među kojima i izgradnju Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslonodilačkog rata 92-95.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Litve Halid Mašić pozvao je sve građane Litava ali i općine Živinice da dođu u ponedjeljak na manifestaciju obilježavanja dana mjesne zajednice Litve.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje