Početna aktuelnosti Servisne informacije 24.06.2021.

Servisne informacije 24.06.2021.

109
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su dvije saobraćajne nesreće .

U saobraćajnoj nesreći koja se dodgodila u Gorrnjim Dubravama došlo je do sudara jednog putničkog motornog vozila i motocikliste, u kojoj su dva lica povrijeđena.

Dva lica su povrijeđena i u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u bliyini bivšeg Hotela Konjuh.

Ostalih prijva građana bilo je 13.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice  nisu imali interevencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 119 usluga građanima.

U Porodilištu UKC -a Tuzla rođeno je deset beba, osam dječaka i dvije djevojčice.

Iz JP ViK su nam kazali da vodosnadbijevanje na području Donjih  i Gornjih Dubrava bilo  otežano , dok je na područjug grada uredno, a  u prigradskim ulicama vršena je  redukcija od 22:00-05:30 sati.

Iz BIHAMK-a:

Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura savjetujemo da putujete u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da tokom vožnje pravite češće pauze. Budite maksimalno oprezni i poštujte saobraćajne propise. Vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Zbog održavanja manifestacije „Sveti Ivo“, danas do 16 sati zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na putu Jajce-Banja Luka.

Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Mrkonjić Grada ili dionicom Turbe-Banja Luka. Također, danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje