Početna aktuelnosti Servisne informacije – 24. 1. 2019.

Servisne informacije – 24. 1. 2019.

971
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira ni radnji kriminaliteta. Na magistralnom putu M-18, na raskrsnici Križaljka, se desila saobraćajna nasreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. U ovoj nesreći tri lica su zadobila tjelesne povrede. Evidentirano je osam ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 91 zdravstvenu uslugu, a tim ljekara i medicinara dva puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 14 beba, osam djevojčica i šest dječaka.

BIHAMK – Zbog novih sniježnih padavina saobraćaj se odvija usporeno i otežano u sjevernim i sjeveroistočnim krajevima naše zemlje. Na području Tuzlanskog kantona saobraća se uz česte zastoje, a lanci su obavezni za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Iz bihamka savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima i apeluju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje