Početna aktuelnosti Servisne informacije – 24. 8. 2018.

Servisne informacije – 24. 8. 2018.

705
0
Podijeli

 

POLICIJA – Na prostoru naše općine u toku proteklog dana i noći nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Na površinskom kopu Dubrave se desio jedan slučaj kriminaliteta, a u pitanju je krađa elektro-kablova. Desilo se pet saobraćajnih nesreća. Prva na lokalnom putu u Gornjim Živinicama, gdje je putničko motorno vozilo sletjelo sa puta i udarilo u metalnu ogradu. Druga na magistralnom putu M-18, u mjesnoj zajednici Đurđervik, gdje je teretno motorno vozilo udarilo biciklistu prilikom čega je biciklista zadobio teške tjelesne povrede. Treća je također zabilježena na magistralnom putu M-18, u mjestu Zema. U ovoj nesreći učestvovala su tri putnička motorna vozila, a tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede. Četvrta se desila na parking-prostoru u naselju Litve gdje su učestvovali putničko motorno vozilo i teretno motorno vozilo. Peta je zabilježena u Prvoj ulici, u blizini hipermarketa Bingo, u kojoj je putničko motorno vozilo udarilo pješaka prilikom čega je pješak zadobio tjelesne povrede. Evidentirano je i 11 ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice je u Gornjoj Višći imala intervenciju gašenja vatre koja je zahvatila odlagalište starog uglja i tako su spriječili širenje požara koji je išao linijom šehidskog obilježja i džamije.

HITNA – Uposlenici hitne službe obavili su 169 pregleda, a tim ljekara i medicinara jednom je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija uredno po sistemu redukcije.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim naseljima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 10 beba, sedam djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK – Promet vozila je pojačan u blizini gradskih centara, a tokom dana očekuje se pojačan promet vozila na većini puteva, posebno prema jugu.  Iz Bihamka savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje