Početna aktuelnosti Servisne informacije – 25.6.2024. godine

Servisne informacije – 25.6.2024. godine

72
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u proteklom danu i noći nisu imali nikakvih intervencija.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice obavili su 165 medicinskih intervencija u sjedištu Hitne službe i četiri intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednoj dojavi o počinjenju krivičnog djela – Nasilje u porodici koje se desilo u Živinicama u ulici 25. Novembar. Također, živinički policajci  intervenirali su i u 36 ostalih događaja.

Djelatnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice nisu imali vanrednih intervencija, a vodosnabdijevanje je bilo uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 15 beba, osam djevojčica i sedam dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođene su tri djevojčice.

Izvještaj iz BIHAMK – a:

“Danas se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, posebno u većim gradskim centrima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno opezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetujemo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.”

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje