Početna aktuelnosti Led prouzrokovao štetu na plastenicima Hotića u vrijednosti od 12 hiljada KM

Led prouzrokovao štetu na plastenicima Hotića u vrijednosti od 12 hiljada KM

108
0
Podijeli

Nakon iznimno toplog i sparnog dana u subotu  u kojem se temperatura penjala i do 38  stupeni  celzijusa, u noćnim satima Živinice je  zahvatilo  olujno nevrijeme.

Led veličine teniske loptice  prouzrokovao  je velike štete nekolicini  poljoprivrednika.

Među njima je  i porodica Hotić , koja je u nevremenu  pretrpjela ogromne štete na svih 20 plastenika,  u kojima uzgajaju godinama papriku i paradajz.

Najlon na svim plastenicima je oštećen od leda, i isti neće moći izdržati narednu sezonu, kaže nam Sulejman Hotić jedan od vlasnika plastenika.

Štete procjenjuju  na oko 12 hiljada KM.

Jedne godine plastenike je uništila poplava, ovaj put led. Iako uložimo novca i truda  , svaka godina nam bude neizvjesna , priča nam Sulejman i naglašava , da ipak  uvijek kreću ispočetka .

Odustajanja  nema ,  jer život je borba u kojoj nema predaje, poručuje i izražava očekivanje da bi ovoga puta Grad Živinice mogao pomoći u saniranje novonastale štete.

Porodica Hotić koja plasteničku proizvodnju ima registrovanu na području Živinica pretrpila je štetu na plastenicima u vrijednosti oko 12 hiljada KM.

Podsjećamo, posao oko plasteničke proizvodnje  braća Sulejman i Durmo Hotić započeli su još prije 20 godina sa jednim plastenikom.

Godinama ulažući novac, trud i rada,  stigli su do 20 plastenika u kojima proizvode povrće  visoke kvalitete.

Hotići proizvode bez problema distirbuiraju do krajnjeg potrošaća, jer su kvalitetom istih pronašli svoje mjesto na tržištu.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje