Početna aktuelnosti Servisne informacije 29.12.2021.

Servisne informacije 29.12.2021.

302
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su narušavanje javnog reda i mira u naseljima Dubrave Gornje i Zelenika od strane jednog lica drskim ponašanjem.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Višći Gornjoj nije bilo povrijeđenih lica , dok je na dva putnička motorna vozila pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana bilo j e12.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja pružene su 93 medicinske usluge građanima.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u gradskim i prigradskim naseljima.

Iz BIHAMK-a:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na graničnom prelazu Velika Kladuša u oba smjera, a na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“  Koristite sigurnosni sistem koji je prilagođen visini i težini Vašeg djeteta, jer 90% povreda može se izbjeći pravilnim korištenjem sigurnosnih sjedalica. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Dijana Svrakić


SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNO TAKMIČENJE

E-TESTOVI

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje