Početna aktuelnosti Servisne informacije – 30. 1. 2019.

Servisne informacije – 30. 1. 2019.

913
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva kriminaliteta ni saobraćajnih nesreća. U mjestu Lukavica donja se desila jedna radnja narušavanja javnog reda i mira, a u pitanju je drsko ponašanje od strane jedne osobe. Evidentirano je i pet ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 105 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara pet puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se vrši po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 16 beba, devet djevojčica i sedam dječaka.

BIHAMK – Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje. Iz bihamka apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje