Početna aktuelnosti Servisne informacije 30.12.2021,

Servisne informacije 30.12.2021,

191
0
Podijeli

Na području Živinicaa javni red i mir narušen je prosjačenjem od strane jednog lica  u ulici Alije Izetbegovića. Također evidentirana su još dva narušavanja javnog reda i mira i to drskim ponašanjem

U saobražajnoj nezgodi  koja se dogodila u Višći  jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede u kojoj su učestvovala  2 p.m.v.

Ostalih prijava  bilo je 14.

Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 118 usluga dok su četiri puta izlazili na teren.

U JP ViK Živiniec su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u gradskim i prigradskim naseljima.

Iz Bihamk-a:

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija u oba smjera. Na graničnom prelazu Bosanski Brod kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje