Početna aktuelnosti Servisne informacije za 03.2020.godine

Servisne informacije za 03.2020.godine

414
0
Podijeli

POLICIJA- Na raskrsnici ulica Alije izetbegovića i Pašage Gogića desila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i biciklista, pri čemu je jedno lice zadobilo povrede.

Dogodilo se i krivično djelo krađe. Otuđeno je putničko motorno vozilo marke škoda sa parking prostora u ulici 25.novembra.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su 11 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 67 pacijenata, ljekari i medicinari su 6 puta izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 6 beba, dvije djevojčice i četiri dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je dvije tehničke intervencije. Gasili su požar na električnom brojilu porodične kuće.

JPVIK- Vodosnabdjevanje se odvija otežano kazali su nam u JPVIK.

BIHAMK- Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje