Početna aktuelnosti Servisne informacije za 17.1.2022. godine

Servisne informacije za 17.1.2022. godine

411
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice jučer su u 16 sati i 27 minuta gasili požar na dimnjaku na porodičnoj kući u Donjim Vrnajevićima.

Također, istog dana u 23 sata i 32 minute gasili su  požar na kući u Đurđeviku, naselje Nevrenča gdje je došlo do zapaljenja krova i potkrovlja porodične kuće.

Doktori i medicinari  Hitne službe Doma zdravlja Živinice su u toku prošle noći i dana prije, imali 140 intervencija u sjedištu Hitne službe i četiri na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice, u istom periodu, intervenirali su u slučaju jedne saobraćajne nezgode koja se desila na Reginalnom putu R-469 U Dubravama Donjim i tom prilikom putničko motorno vozilo udarilo je u saobraćajni stub i ogradu Osnovne škole Dubrave.

Pričinjena je manja materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih lica.

Osim navedenog, živinički policajci intervenirali su i u osam ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice dobili smo informaciju da je vodosnabdijevanje njihovih korisnika bilo uredno.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.

U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

U većem dijelu naše zemlje saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz.

Apelira se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje