Početna aktuelnosti Servisne informacije za 17.5.2022. godine

Servisne informacije za 17.5.2022. godine

145
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u protekloj noći i danu prije, nisu imali nikakvih intervencija.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice obavili su četiri terenske intervencije i 127 intervencija u sjedištu Hitne službe.

Policajci Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila na raskršću Prve i Druge ulice i Ulice Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Došlo je do sudara jednog putničkog motornog vozila i jednog motocikla i tom prilikom jedno lice je lakše povrijeđeno i pričinjena je mana materijalna šteta.

Informacija o radu dežurnih ekipa Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice nije nam bila dostupna u momentu obrade ovog izvještaja.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak. Iz privatnih porodilišta na području grada Tuzla podaci nisu dostupni.

U toku su radovi na servisiranju opreme u tunelu 1.mart na dionici autoputa A-1 smjer Zenica jug-Lašva, zbog čega se saobraća dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Danas do 14 sati zbog radova na ugradnji oštećenog saobraćajnog znaka na ulazu u tunel Ivan na putu Tarčin-Konjic, kao i sanacija oštećene rasvjete u tunelu, kroz tunel se saobraća jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Danas od 13:30 do 16 sati na relaciji Karuše-Zenica kretat će se vanredan prevoz većih dimenzija (širina 4-4,5 metara). Apelujemo na vozače da na ovoj dionici voze opreznije i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje