Početna aktuelnosti Servisne informacije za 22.10.2019.godine

Servisne informacije za 22.10.2019.godine

153
0
Podijeli

POLICIJA- Javni red i mir narušen je drskim ponašanjem u naseljenom mjestu Stari  Đurđevik. Na putevima Grada Živinice dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

Dvije su se dogodlile na magistralnom putu M18, jedna na raskrsnici križaljka u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila bez povrijeđenih lica, u drugoj su povrijeđena dva lica, ista se dogodila u Starom Đurđeviku a učestvovala su tri putnička motorna vozila.

U saobraćajnoj nezgodi koja se desila u ulici Bosanskoj nije bilo povrijeđenih lica.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 119 pacijenata, ljekari i medicinari imali su 4 terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 7 beba, 4 dječaka i 3 djevojčice.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili su divlju deponiju smeća preko puta Slavenovog stadiona u naseljenom mjestu Šarenjak, dojavu o požaru zaprimili su u 18.05h. Požar su u potpunosti ugasili.

JPVIK- U JPVIK kažu da se vodosnabdjevanje odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

BIHAMK- Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje