Početna aktuelnosti Sve spremno za dostojno obilježavanje 26.godišnjice pogibije dijela komande 210.V.o.b.

Sve spremno za dostojno obilježavanje 26.godišnjice pogibije dijela komande 210.V.o.b.

82
0
Podijeli

Jučer je održan drugi radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 26.godišnjice pogibije dijela komande 210.Viteške oslobodilačke brigade „Nesib Malkić“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradskog vijeća,Gradske uprave i rukovodioci gradskih preduzeća,ustanova i organizacija koji će participirati u dostojnom obilježavanju jednog od najvažnijih datuma za grad Živinice.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić inicira i nastoji da se svaki datum koji je važan za našu lokalnu zajednicu,našu domovinu,organizira i obilježi na dostojan način.

A 25.oktobar 1993.godine,datum pogibije dijela komande 210.Viteške oslobodilačke brigade,sigurno je jedan od tih trenutaka kada se treba iskazati kolektivno poštovanje i zahvalnost prema žrtvi koja je podnesena kako bi se sačuvao naš grad i naša domovina.

Jučer je Organizacioni odbor za obilježavanje pomenutog datuma finalizirao sve aktivnosti koje se trebaju sprovesti kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Motiv Organizatora obilježavanja svih važnijih datuma za naš grad i našu domovinu je jasan-da se ne zaboravi i da se sjećanje prenosi na mlađe generacije.

Organizacioni odbor za obilježavanje 26.godišnjice pogibije dijela komande 210.Viteške oslobodilačke brigade „Nesib Malkić“ poziva sve građane Živinica da svojim prisustvom pomenutim manifestacijama pokažu svoje poštovanje prema našim najhrabrijim sugrađanima koji su dali svoje živote za našu slobodu i slobodu budućih pokoljenja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje