Početna aktuelnosti Servisne informacije za 22.11.2018

Servisne informacije za 22.11.2018

952
0
Podijeli

 

Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u srijedu uvečer imali su interevenciju u ulici Alije Izetbegovića 57,  gdje su gasili požar koji je izbio na privatnom objektu, na svu sreću povrijđenih nije bilo.

Na istom događaju interevenisali su i službenici PS Živinice ,koji su nam kazali  da uzrok požara još uvijek nije poznat , te da je istraga u toku.

Pored navedenog, službenici PS Živinice  evidentirali su i jedno krivično djelo, a radi se o krađi kabla na PK Dubrave.

Na području naše općine , u proteklom danu i noći dogodile su se i dvije saobraćajne nesreće i jedna nezgoda.

U saboraćajnoj neserći koja se dogodila  u blizini raskrsnice kod hotela Konjuh  jedno lice je zadobilo lakše povrede, dok se za drugo lice ljekari na UKC -u Tuzla nisu izjasnili o stepenu povreda.

Druga saobraćajna nezgoda dogodila se na parking prostoru kod zgrade općine Živinice u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Dok je u saobraćajnoj nesreći koja koja se dogodila u blizini benzinske pumpe Hifa u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila , 1 lice  zadobilo lakše tjelesne povrede.

Ostalih događaja bilo je 10.

U hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 102 pacijenta i dva puta ljekari i medicinari su izlazili na teren.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

Iz VIK-a Živinice ističe da se vodosnadbijevanje odvija po režimima redukcija koji su na snazi u posljednje vrijeme, a  građani koji žive u blokovima na Gradskom Bulevari nisu imali vode zbog kvara koji je bio kod RK Omega  te je isti tokom dana i otklonjen.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje