Početna aktuelnosti Servisne informacije za 27.06.2024. godine

Servisne informacije za 27.06.2024. godine

149
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima Grada Živinice u toku proteklog dana i noći dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.
Na magistralnom putu M17.1 u Dubravama Donjim u sudaru putničkog motornog vozila i mopeda, vozač mopeda zadobio je lakše tjelesne povrede.
Na pružnom prijelazu Križaljka teretno motorno vozilo udarilo je u branik.
Vozač je uslijed neprilagođene brzine sletio s kolovoza i udario u ogradu, na lokalnom putu u Šišićima naselje Meštrići.
Također uslijed neprilagođene brzine na regionalnom putu R 455-a u Baricama vozač je sletio s kolovoza.
Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još osam slučajeva iz oblasti ostalih događaja.
HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 120 pacijenata, tim ljekara i medicinara dva puta je izlazio na teren.
PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.
VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
JP VIK- Vodosnabdijevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.
BIHAMK- U područjima gdje povremeno pada kiša savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetujemo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.
Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.
Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.
Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje