Početna aktuelnosti Servisne informacije27.05.2020.

Servisne informacije27.05.2020.

128
0
Podijeli

Policijski službenici PS Živinice tokom proteklog dana evidentirali su jedno krivično djelo-krađa, radi se o provali u porodičnu kuću u naselju Šerići.

Ostalih prijava građana bilo je 11.

U Hitnoj službi Dopma zdravlja Živinice medicinsko osoblje pružilo je 59 usluga građanima dok su tri puta izlazili na teren.

U Porodilištu UKC -a Tuzla rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

U JP ViK Živinice su nama kazali da je  vodosnabdijevanje  bilo uredno u gradskim i prigradskim naseljima.

Iz BIHAMK-a:

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

U mjestu Vitalj (Kladanj-Tuzla) zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz regulaciju svjetlosne signalizacije (semafori).

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje