Početna aktuelnosti Šestočlana porodica Bajramović uskoro u novoj kući

Šestočlana porodica Bajramović uskoro u novoj kući

728
0
Podijeli

02. oktobra protekle godine porodica Bajramović iz naseljenog mjesta Kupjerusi ostala je bez krova nad glavom zbog požara koji je u potpunosti uništio njihov dom. Fata Bajramović u jednom danu izgubila je sve što je godinama stvarala.

Odmah nakon požara iz budžetske rezerve su izdvojena određena sredstva i  zajedno sa građanima, općinom Živinice i firmama Živinica uspjeli su napraviti temelj na kojem su stali.

U januaru 2018. godine načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković i vlasnik kompanije Bingo razgovarali su o ovom nesretnom slučaju koji se desio Fati Bajramović.

“Odlučili smo napraviti Fati novu kuću. Investicija je vrijedna 36.000 KM. Mi se iskreno nadamo da će Fata već u septembru ući u svoj novi dom. Kompanija i uprava suosjeća sa njenom tragedijom i evo danas smo tu da joj pomognemo koliko je to u našoj moći”, kazala je Tatjana Paunoski rukovodila službe marketinga Bingo d.o.o. Tuzla, te dodala da se nada da će se Fati svidjeti njen novi dom i da će u septembru svi ponovo biti na okupu da zajedno sa Fatom popiju prvu kafu u njenom domu.

Izvođač radova će biti firma Zimex koja će od ponedjeljka početi sa izgradnjom kuće.

Fata je veliki borac. Ona ne skriva svoje emocije i željno iščekuje useljenje sa porodicom u novi dom.

Novinar: Mirela Aljić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje