Početna aktuelnosti SK osoba sa invaliditetom Živinice na Svjetskom kupu u Minhenu

SK osoba sa invaliditetom Živinice na Svjetskom kupu u Minhenu

173
0
Podijeli

U Saveznoj Republici Njemačkoj u Minhenu se u periodu od 12. jula do 20. jula 2022. godine održava Svjetski kup u sportskom streljaštvu za osobe sa invaliditetom. U koordinaciji Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Streljačkog saveza osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, u Minhen je otputovalo šest strijelaca i tri asistenta iz četiri Streljačka kluba iz Bosne i Hercegovine.

Grad Živinice, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu predstavljat će dva strijelca iz Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice. U pitanju su Alma Hodžić i Safeta Jagodić sa asistentom Bećirom Džinićem.

Osim naših strijelaca iz Živinica, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati i strijelci iz još tri kluba: Rasim Redžić sa asistentom Mirsadom Redžićem iz Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Zenica, Vahidin Hamzić i Mirzet Mujić iz Streljačkog invalidnog kluba Tuzla, i Hasna Hamzić, članica Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Tešanj.

U slučaju dobrih nastupa i rezultata, strijelci iz naših klubova mogu ostvariti i normu za Paraolimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, kao i dobiti licence za nastup na narednim međunarodnim takmičenjima.

Bećir Džinić, predsjednik SK osoba sa invaliditetom Živinice

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje