Početna aktuelnosti Partnerstvo Međunarodnog aerodroma Tuzla i USAID

Partnerstvo Međunarodnog aerodroma Tuzla i USAID

148
0
Podijeli

U partnerstvu sa USAID projektom Razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, Međunarodni aerodrom radi na privlačenju novih avioprijevoznika i proširenju postojećih ruta. Ovo partnerstvo rezultiralo je time da je Ryanair uveo letove za Tuzlu sa švedskog Arland aerodroma, glavnog aerodroma u Stockholmu, kao i Memmingen aerodroma u Njemačkoj. U periodu od 2. do 4. novembra 2022. godine obje linije prometovat će dva puta sedmično.

Karl Wurst, direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BIH pojasnio je kako je uvođenje letova aviokompanije kao što je Ryanair značajno postignuće za Međunarodni aerodrom Tuzla jer se radi o najvećoj aviokompaniji u Evropi koja opslužuje oko 320 aerodroma u preko 40 zemalja. Nove aviolinije u Tuzli, kako ističe Wurst, dati će veliki doprinos ekonomiji Tuzlanskog kantona i cjelokupne Bosne i Hercegovine jer bolja povezanost aviolinijama igra ključnu ulogu u integraciji zemlje sa ostatkom svijeta.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, Dževad Halilčević, istakao je kako se konstantno radi na idejama za unapređenje mreže letova. Osim ranije najavljenih letova za zimsku sezonu 2022., u organizaciji kompanije Ryanair bit će organizovani i dodatni letovi za Beč. Umjesto planirana tri leta sedmično, frekvencija letova za Beč za zimsku sezonu 22 bit će povećana na šest dana sedmično.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje