Početna aktuelnosti SKOSI Živinice u posjeti gradonačelniku uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo

SKOSI Živinice u posjeti gradonačelniku uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo

79
0
Podijeli

Streljački klub osoba sa invaliditetom Živinice danas je bio u posjeti kod gradonačelnika Samira Kamenjakovića uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u sportskom streljaštvu, koje će se u periodu od 03. do 18. novembra, održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Grad Živinice će po prvi put ikada imati predstavnika na svjetskom prvenstvu u pojedinačnim kategorijama u vidu Alme Tursunović koja će predstavljati svoj grad i državu u sportskom streljaštvu vazdušnom puškom.

Pored Alme, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će još Ervin Bejdić u kategoriji pištolj. Zahvaljujući podršci Grada i nadležnih ministarstava i institucija, pored zapaženih rezultata kluba, odlazak na svjetsko prvenstvo nije došao u pitanje. Osigurana su sredstva za odlazak na brojna takmičenja u inostranstvu, što je krunisano u Minhenu ispunjavanjem norme za nastup na ovom velikom takmičenju.

Grad Živinice finansijski je podržao odlazak i nastup naših predstavnika na svjetsko prvenstvo. Još takmičara iz Bosne i Hercegovine ostvarilo je normu za nastup na svjetskom prvenstvu, ali zbog nedostatka podrške lokalne zajednice u kojima borave, oni neće moći predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Našim predstavnicima i takmičarima, na čelu sa trenerom Bećirom Džinićem, želimo sretan put u nadi da će nas obradovati medaljom i dobrim rezultatima.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje