Početna aktuelnosti Sutra objavljivanje javnog poziva za subvencioniranje izgradnje liftova

Sutra objavljivanje javnog poziva za subvencioniranje izgradnje liftova

85
0
Podijeli

Sa realizacijom projekta sufinansiranja ugradnje liftova u stambene zgrade Grad Živinice započeo je prošle godine kada je prvi puta raspisan navedeni javni poziv. Bio je to prvi, ključni ali i najteži korak ka sistemskom rješavanju ovog problema u našem gradu. Uspješna realizacija prvog javnog poziva i cjelokupnog projekta bio je dodatni motiv za raspisivanje i drugog javnog poziva.

Grad Živinice za ove namjene obezbijedio je 150.000 KM.

Kako nam je kazao gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković na ugradnju liftova u stambenim objektima u Gradskoj upravi gledaju kao važan projekat jer je znatan broj zgrada u našem gradu koji nemaju liftove. Veliki je i broj građana kojima je realizacija ovog projekta potrebna jer im teret predstavlja penjanje uz stepenice do većih spratova. Bitan aspekat za stambene prostore je i tehnička važnost liftova jer će stanarima omogućiti lakši unos različitih materijala koji je potreban građanima poput namještaja. Stoga su u Gradskoj upravi odlučili da pomognu sugrađanima.

Realizacijom projekta ugradnje liftova vrijednost stambenih objekata u našem gradu će porasti. Konačni cilj je u narednih nekoliko godina u potpunosti riješiti problem i pitanje liftova u stambenim objektima čiji vlasnici ili suvlasnici to budu željeli.

Javni poziv bit će otvoren sutra, 2. novembra, te ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja. Javni poziv kao i potrebni obrasci mogu se preuzeti na oglasnoj ploči Gradske uprave i zvaničnoj web stranici grada Živinice www.gradzivinice.ba. Na javni poziv mogu se prijaviti svi vlasnici ili suvlasnici stambenih objekata.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje